1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Portbagaj la Audi Q8 - amortizor portbagaj - sisteme fixare in portbagaj - inchidere / Yala

Discuție în 'Audi Q8' creată de BLoNdu92, 5 Dec 2023.

  1. BLoNdu92 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Sep 2018
    Locație:
    Constanța
    Masina:
    Q7, 3.0 TDI, 2007
    Bună ziua.

    De curând am sesizat o problemă destul de ciudată la Audi Q8 2019 3.0 diesel mild-hybrid. De fiecare dată când merg cu mașina la spălătoria self-wash și încep să o spăl cu presiune, aceasta se încuie și se descuie în repetate rânduri până termin de spălat. Mai mult, de câteva ori mi s-a deschis și portbagajul în timpul spălării. Precizez ca după ce am observat prima dată nu am mai ținut cheia în buzunar deoarece am crezut ca se apasă butonul singur în timp ce mă mișc. Nu. Se întâmpla acest lucru inclusiv cu cheia pe masă fără ca nimeni să o atingă. Mai mult de atât, zilele trecute, am parcat mașina în parcarea unui centru comercial, am incuiat-o, am intrat, iar după 2 ore când m-am întors am găsit-o cu portbagajul deschis.

    A mai întâmpinat cineva această problemă ?

    Mulțumesc.
     
  2. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Fa diagnoza (de preferat cu ODIS la masina ta) si mergi la un bun electrician auto. Doar el iti poate spune de unde ai probleme (sunt mai multe cauze).
    Problema ta NU o rezolvi la mecanic.
    Cine are diagnoza trebuie sa cunoasca ELSA si ETKA pe de rost si sa fie si un bun electrician auto care are scule si care stie sa-ti desfaca masina si sa rezolve problema adica stie exact de unde este eroarea si cum o remediaza, nu numai ca o ai.
    Am mai spus, o diagnoza competenta nu inseamna doar citirea codurilor de eroare. Cine nu indeplineste conditiile astea are degeaba diagnoza aia daca el doar iti arata cu degetul ca ai o eroare dar nu iti si rezolva problema. Dupa ce rezolvi revii si mentionezi cum ai rezolvat pentru ca altfel mesajul tau este scris degeaba. Bafta.
     
  3. Gabriel Armeanu 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Feb 2024
    Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q8
    Salutare!
    La masina din profil un Audi Q8 la ridicarea haionului, acel suport (cel retractabil = pliabil ce acopera interiorul portbagajului) si care se deschide automat cand inchizi portbagajul, se si inchide automat.
    Intrebarea mea este daca stie cineva care ar fi varianta sa ramana deschis si atunci cand deschid haionul asta ca sa nu-mi cada in portbagaj tot ce e pus pe acel rulou retractabil.
    Multumesc.
     
  4. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai doua motorase stanga-dreapta ce culiseaza odata cu acel panou retractabil. Exista o clema stanga-dreapta care la deschiderea haionului acea clema elibereaza panoul retractabil ce este retras = deschis si impins - inchis de 2 motorase. Acel panou este agatat = ancorat de niste prinderi speciale al celor doua motorase de actionare stanga si dreapta.
    Ei bine, ori dezactivezi functia de pliere-depliere adica blochezi motorasele ori scoti mufa de la motorase si blochezi acele cleme pe deschis pentru a inchide si deschide, panoul retractabil, manual. Trebuie sa iei prima data legatura cu un electrician = tehnician ce are diagnoza VCDS si stie bine sa umble cu VCDS la modelul tau de Audi asta daca se poate seta deschidere-inchiderea electrica automata a panoului retractabil si/sau sa cauti un bun tinichigiu auto sa blochezi deschiderea / inchiderea, acelui panou retractabil superior, atunci cand deschizi haionul. Bafta.

    P.S.

    Cunosc sistemul asta pentru ca este montat pe masina unui bun prieten al meu mai precis pe un VW Passat Alltrack Variant din 2024 si mi se pare chiar fascinant cum lucreaza. :) El nu pune nimic pe acel panou retractabil tocmai din cauza mentionata de tine. :)
     
  5. Gabriel Armeanu 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Feb 2024
    Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi Q8
    Multumesc frumos de raspuns!
    Speram sa fie mai simplu :)
     
  6. OctavBalan

    OctavBalan 3rd Gear Member

    Înscris:
    28 Mai 2016
    Locație:
    Bacău
    Masina:
    Q8, 3.0 TDI Mild-Hybrid, 2022
    @BLoNdu92 Salut,
    Senzorii de pe sub masina detecteaza atingere cand trece jetul de apa si de asta se incuie si descuie continuu, si eu am patit la fel si rezolvarea a fost sa las cheia in masina cand spal masina. A facut asa din prima zi.

    Iar portbagajul am observat ca s-a ridicat desi nu am actionat butonul (sau trecut cu piciorul pe dedesubt) doar am trecut prin spatele ei si cand m-am uitat dedesubt am vazut un ambalaj, acum banuiesc ca s-a miscat, acel ambalaj, fix cand treceam prin spate si s-a deschis, doar o data am patit.
     

Distribuie pagina asta