1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Pompa de inalta presiune la motorul 2.0 CR TDI - Span/Pilitura in sistemul de injectie si in pompa

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Mema Nicus0r, 9 Mai 2012.

  1. GurdenMoris 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Feb 2024
    Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi a4 b8 2.0 diesel 2010 143 CP CAGA
    Salut ,

    Inteleg ceea ce spui si cu siguranta am sa revin cu un feedback dupa rezolvarea problemei , dar nu as vrea nici sa incep sa inlocuiesc toate piesele fara sa ajung la problema , atata timp cat am schimbat rampa cu tot cu senzori , de asemenea am schimbat si senzorul de la pompa , am verificat valoarea injectoarelor si sunt ok toate 4 .
    Sa tot merg la mecanici si sa-mi zica sa schimb si rampa si senzori si pompa si sa nu rezolv problema , nu ma ajuta .

    Norocul meu este ca tatal meu are si el un audi la fel si am putut sa iau piese de la el sa sa inlocuiesc la mine , ca daca ar fi trebui sa cumpar toate piesele as fi ajuns la niste costuri foarte mari .

    Eu doar vreau sa stiu daca este posibil sa fie aceasta problema de la pompa , atata timp cat baga presiune mai mare , inseamna ca nu are o problema mecanica ci este functionala si nici nu face span , doar ca ECU care face lagatura cu senzorul de pe rampa nu poate transmite informatile corecte si atunci motorul nu se stabilizeaza la relantiu , de aceea cand ii dau talpa masina revine in parametri normali deoarce debitul de motorina care este mare nu este o problema atata timp cat este in turati .
    Eu cand am schimbat senzori nu am facut restare din VDCS , trebuie facuta neaparat , se poate ca problema sa persiste ca nu am facut resetarea , si daca da , va rog sa-mi spuneti cum se face mai exact , se reseteaza erorile ?
    Multumesc , o sa merg astazi la cineva care este mai priceput si pe softueruri si o sa revin cu feedback sper sa rezolv problema .
     
  2. Cristi Staff Member Staff Member

    Înscris:
    21 Mar 2009
    Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Exact asta trebuie sa faci. NU ai alta solutie.

    Tu de fapt ai facut niste teste cu piese SH si NU ai montat piese noi pentru a scoate din ecuatie acele elemente care pot fi defecte. Nu exista o reteta universala iar mecanica uneori are anumite rezolvari prin schimbari repetate de piese pana se gaseste cea defecta. Degeaba se foloseste o diagnoza pentru ca diagnoza iti arata uneori ceva relativ ca si defect dar poate fi altceva diferit defect fata de ce spune diagnoza.
    Ai primit raspunsul corect si te ajuta pentru ca elimini niste posibile cauze ale unei defectiuni.
    Nu ai de unde sa stii si NU stie nimeni. Fa ce ti-am spus eu chiar daca te va costa foarte mult pentru ca oricum vei ramane cu piese noi pe masina. Degeaba faci teste si intrebi pentru ca nu vei rezolva nimic.
     
  3. GurdenMoris 1st Gear Member

    Înscris:
    20 Feb 2024
    Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi a4 b8 2.0 diesel 2010 143 CP CAGA
    Bun, deci sa va zic cum s-a rezolvat la mine si nu a fost necesar ca sa schimb toata masina asta doar si poate, pentru o singura piesa defecta .
    Am mers la un baiat care se ocupa cu resoftarile, modificare ECU etc., treburi din astea. Precizez ca nici macar nu e mecanic si a facut in felul urmator.
    A pornit masina, a intrat in sistem cu ea pornita, a dat o resetare generala, dar nu resetarea care au facut-o restul mecanicilor, a facut ceva diferit, o resetare la presiune, nu stiu exact.
    A verificat si EGR-ul (din calculator) si dupa ce a dat resetarea respectiva, ralantiul a revenit la parametri normali cu aceiasi senzori, aceleasi piese existente pe masina.

    In concluzie, senzorul de pe rampa e defect si la un moment dat intra in eroare, dar ce vreau sa va zic este ca eu am schimbat senzorul respectiv cu unul SH de pe un motor bun, dar masina mea s-a comportant la fel .
    Deci e foarte important ca sa stii sa faci resetarile respective, altfel masina va functiona la fel si cu piesele inlocuite (SH sau noi).

    De vineri am circulat cu masina si inca merge cum trebuie, dar am comandat si rampa cu tot cu senzori si am sa-i inlocuiesc.

    Iar cu schimbatul asta la ghici niciodata nu am fost de acord si nu asta e solutia, solutia este sa gasesti cauza, nu sa bagi in masina 1.000 de Euro degeaba asta doar ca sa ai piese noi.
    Atata timp cat pompa functiona, baga motorina si nu avea span, era clar ca nu este de la pompa problema. Profesionalism inseamna sa gasesti cauza, nu sa pui omul sa schimbe masina cu totul.

    Multumesc pentru tot si sper sa fie de ajutor exeperienta mea si altora in legatura cu acesta problema.
     
  4. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu exista asa ceva, resetare generala.
     
    vp44 apreciază asta.
  5. vp44 2nd Gear Member

    Înscris:
    27 Mai 2022
    Locație:
    Madrid
    Masina:
    A6 2,5tdi motor AFB
    @GurdenMoris fii serios, nu toata lumea s-a nascut in aceeasi zi ....
     
  6. arazvan2002

    arazvan2002 Audi Expert

    Înscris:
    1 Iul 2010
    Locație:
    București/Fieni
    Masina:
    A4 B8 allroad 2.0TDI CAHA
    La unele versiuni de ECU ai o opțiune Reset learned values for injection etc, unde uita valorile adaptate pentru tot ce tine de injecție, timpi de injectie si asa mai departe. La alte ECU NUune și nu prea ai opțiune după ce pui / schimbi regulatorul. Eventual ii scoți mufa, stergi eroarea și speri sa se adapteze. Oricum ECU va face și singur asta dacă nu merge cum trebuie fiindcă încearcă sa compenseze uzuri. Poți da și reset și sa meargă mai rău, situație în care e clar ca e varza regulatorul.
     
  7. audi66

    audi66 Audi Expert

    Înscris:
    18 Ian 2011
    Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pai asta ai si in VCDS in Basic Settings.

    IDE02703 -- Reset learned values quant. meter. unit and press. contr. valve

    Sunt lucruri obligatorii de facut la inlocuitul injectoarelor si nu numai.

    After renewing one or more injectors:

    ♦ Write adapted correction values for new injectors into engine control unit ⇒ page 465 .
    ♦ Reset learnt values of fuel pressure regulating valve -N276-.
    ♦ 01 - Engine electronics
    ♦ 01 - Engine electronics functions
    ♦ 01 - Reset adaptation values of engine ctrl. module
    ♦ Selection: Reset learnt values of dosing unit and pressure regulating valve
     

Distribuie pagina asta